RSS

Harta Cricova - Scurta descriere, Cum ajungem, Directii, Localizare din satelit , Harti Rutiere, Coordonate GPS

Thu, Aug 21, 2008

Generalitati

Harta Cricova - Scurta descriere, Cum ajungem, Directii, Localizare din satelit , Harti Rutiere, Coordonate GPS

Amplasare: 47°08′N 28°52′E
Prima atestare documentara: 31.07.1431 ca si Vadul Pietrei
Suprafata: 765 km² (295.4 sq mi)
Municipiu: Chisinau
Populaţie (2006): 9878 (densitatea populatiei 12.9/km² (33.4/sq mi) )
Primar: Valentin Gutan

Cricova este un oras mic din secorul Rascani, municipiul Chisinau, Republica Moldova. Este situat la doar 15 km de capitala republicii pe malul raului Ichel care se varsa in Nistru. Prima atestare documentara a orasului strabate istoria pana pe la 31 iulie 1431, cand localitatea din zona este inregistrata sub denumirea de Vadul Pietrei. Ceva mai tarziu, in calendarul geografic intocmit de Zamfir Arbore apare pentru aceeiasi localitate denumirea de Cricau, aceasta denumire dand si mai tarziu numele de azi al orasului si anume Cricova.

In apropierea orasului se afla minele de piatra de unde s-a extras material pentru constructia Chisinaului, galeriile devenind spatii pentru depozitarea vinului.

Datorita beciurilor, spatiilor de depozitare a vinurilor, galeriilor, Cricova - supranumit “Orasul stropilor de soare” reprezinta practic cea mai mare atractie turistica a Moldovei.

Cum se ajunge din Bucuresti la Cricova (Traseu Bucuresti - Chisinau - Cricova)

Din Bucuresti sunt o multitudine de posibilitati de a ajunge la Cricova. Bineinteles, cea mai la indemana este masina personala. O propunere si o vizualizare a rutei catre Cricova o poti vedea aici (traseu Bucuresti Cricova de la Via Michelin) sau aici (propunere traseu Bucuresti Romania - Cricova Moldova de la MSN Maps Route Planner) sau aici (propunere traseu Bucuresti - Chisinau - Cricova prin Yahoo Maps). Una peste alta ar fi vorba de aproximativ 460 de kilometrii care fiind calculati la viteza legala in Romania si in Moldova pot fi facuti in aproximativ 6 ore. Nu uitati pasaportul (Moldova nu este inca in Uniunea Europeana) si Cartea verde a masinii. Interesati-va de suma pe care trebuie sa o detineti la Vama pentru a putea intra in Moldova.

La Cricova, de asemenea, poti ajunge si cu autocarul. Este drumul pana la Chisinau si il fac mai multi operatori de transport in Romania, in Bucuresti plecandu-se fie de la Gara de Nord fie de la Autogara Filaret. Pretul nu depaseste 60 RON insa face pana la Chisinau 12 ore. Cateva dintre optiunile de transport cu autocarul pana la Chisinau gasesti aici (transport cu autocarul Bucuresti - Chisinau).

Mai poti ajunge la Cricova cu trenul insa nu am reusit noi sa aflam informatii detaliate despre pret, cate ore se fac si un orar aproximativ. Vom updata aici cand aflam ceva insa cel mai bine ar fi sa se sune direct la Informatii pentru ca oricum este o nebunie continua privind mersul trenurilor.

Daca alegeti sa mergeti la Chisinau cu avionul sunt mai multe companii aeriene ce fac acest zbor avand optiuni din Bucuresti: Air Moldova, Tarom, Malev, Turkish Airlines, Austrian, Czech Airlines, Lufthansa, Adria, Austrian. Cea mai ieftina optiune ar fi cu Air Moldova care are preturi incepand cu 150 de euro aproximativ incluzandu-se aici si taxele de aeroport. O simpla cautare pe Google dupa sintagma avion Bucuresti Chisinau va returna o multitudine de posibilitati inclusiv rezervarea biletului online.

Pentru cazare si alte informatii foarte utile puteti apela cu incredere :

Departamentul Marketing si Turism al Cricova Moldova
Adresa: MD-2084, Cricova, str. Ungureanu 1
Telefon: (+373 22) 44 12 04;
Email: cricova.vin@gmail.com

Harti, directii, localizare, coordonate cu si despre, inspre si catre Cricova.

Provider Harta Satelit Hybrid Alte detalii
Google Maps Harta Satelit Hybrid Terrain
MapQuest Harta Satelit Hybrid
Yahoo! Maps Harta Satelit Hybrid
Live Search Maps Harta Aeriana Hybrid Privire din aer
TerraServer Satelit
MSN Maps Harta
WikiMapia Harta Satellite Hybrid Terrain
OpenStreetMap Harta Cycle
Ask.com Harta
Map24 Harta
Flash Earth Satellite
ACME Mapper Harta Satellite Hybrid Topo (U.S.)
GPS Visualizer Harta Satellite Terrain Topo (U.S./Can.)
GeaBios Satellite
GlobeXplorer Satellite
Blue Marble Navigator Satellite
GeoNames Hybrid
Fourmilab Satellite
Norkart Virtual Globe Satellite
MapTech Harta
USMapServer Harta
Geody Linkuri
MultiMap Harta
NaviTraveler Harta
Degree Confluence Project Informatii
Shaded Relief Harta
PlanetEye Fotografii
ExploreOurPla.net Daily
, , , ,

Autorul articolului | Alte articole pe site | Date de contact :

Daniel Catalin - care a mai adaugat 18 articole in Categoria Cricova Romania - Import si Distributie de vinuri superioare de la Cricova Moldova.


Contacteaza autorul articolului


4 Comentarii pentru acest articol

  1. Sebastian Says:

    Nu recomand calatoria cu autocarul de nici o culoare. Este mult prea scumpa si mai ales confortul este la pamant. Faci o groaza de timp, risti sa stai la vama de te uita Dumnezeu pe acolo. Daca nimeresti si cu cine nu trebuie prin autocar o sa vezi ca aerisirea naturala a autocarului nu face fata.

    In schimb cu trenul este mai mult decat ok. Este un tren pe care il recomand. Se numeste Prietenia. Pleaca pe la un 19.30 - 19.40 din Gara de Nord si ajunge la Chisinau pe la un 9 dimineata. Inapoi pleaca din chisinau pe la un 17.00.

  2. Maria Says:

    Cati bani iti trebuie la Vama ca sa nu existe probleme ?

  3. radu anton Says:

    Din cate stiu … 250 dolari.

  4. dana Says:

    cineva s-a cazat cumva la Cricova in baza datelor de contact de pe pagina aceasta? As fi recunoscatoare daca mi-ar spune ceva impresii, preturi si daca vizitarea orasului subteran este organizata (ceea ce presupun ca se intampla) cum trebuie procedat. Multumesc!

Adauga un comentariu

404 Not Found

Not Found

The requested URL /Stat/StatE/Stat.php was not found on this server.


Apache/1.3.37 Server at 91.206.206.1 Port 80