RSS

Podgoriile Moldovei

Fri, Aug 15, 2008

Generalitati

Podgoriile Moldovei

Teritoriul Republicii Moldova este conventional impartit in 4 patru zone agricole naturale: Nord, Centru, Sud si Sud - Est. In toate aceste zone, cu exceptia celei de Nord, cultura vitei de vie si vinificatia au o importanta industriala. Actualmente Moldova dispune de 19 centre de vinificatie, dintre ele cele mai  renumite fiind: Cahul, Taraclia, Cricova, Comrat, Codru, Romanesti, Ciumai, Purcari, Hancesti etc.

In Republica noastra predomina podgoriile descoperite, cu forma vitei de vie standard, care acopera aproximativ 70 % din toate suprafetele destinate podgoriilor. De mentionat ca doar o parte nesemnificativa din suprafetele cu plantatii de vie sunt irigate.

In ceea ce priveste repartizarea soiurilor de vita de vie, mentionam ca cele albe acopera circa 69 % din suprafata totala de 71 mii hectare. Astfel printre soiurile albe se disting: Aligote (22 %), Sauvignon blanc (9 %), Chardonnay (6 %), Feteasca alba (6 %), Traminer (3 %) si Pinot Gris (2 %). Dintre cele mai raspandite soiuri de struguri rosii se remarca: Merlot (9 %), Cabernet - Sauvignon (8 %) si Pinot Noir (8 %).

, , , , , , , , , , , ,

Autorul articolului | Alte articole pe site | Date de contact :

Daniel Catalin - care a mai adaugat 18 articole in Categoria Cricova Romania - Import si Distributie de vinuri superioare de la Cricova Moldova.


Contacteaza autorul articolului


1 Comentarii pentru acest articol

  1. Rambelli Says:

    Facem cele mai vantajoase planuri de afaceri,si executam vite de vie in toata tara.Suntem o firma italiana,lucram cu tehnologie lazer,si ne mandrim cu peste 1500 de ha executati in Romania,”la cheie” cu garantie.Sa ne contactati nu va costa nimic.079090115 -ROMANIA 0040721056503.

Adauga un comentariu

404 Not Found

Not Found

The requested URL /Stat/StatE/Stat.php was not found on this server.


Apache/1.3.37 Server at 91.206.206.1 Port 80